До уваги страхувальників та застрахованих осіб!

 

Одним із основних завдань Фонду соціального страхування України є турбота про людей праці та збереження здоров'я застрахованих осіб, адже саме за рахунок коштів Фонду відбувається фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам, страхових виплат та соціальних послуг потерпілим від нещасного випадку на виробництві та профзахворювання.

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області інформує, що за І півріччя 2021 року профінансовано коштів для виплат допомог застрахованим особам і потерпілим від нещасного випадку на виробництві та профзахворювання у сумі 12686,69 тис. грн, в тому числі:

         - допомога по тимчасовій непрацездатності – 6821,35 тис. грн;

         - допомога по вагітності та пологах – 3181,25 тис. грн;

         - допомога на поховання – 20,50 тис. грн;

         - оплата лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм – 110,54 тис. грн;       

         - щомісячні (регресні виплати) потерпілим – 1744,79 тис. грн;

         - виплати в разі втрати годувальника – 108,59 тис. грн;

         - медична та соціальна допомога потерпілим – 474,18 тис. грн;

         - одноразова допомога потерпілим та членам їх сімей – 225,49 тис. гривень.

 

Шановні страхувальники, для зниження рівня захворюваності наймані працівники можуть скористатися можливістю, наданою Фондом соціального страхування України, та пройти курс лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за власним вибором. Термін лікування в реабілітаційному відділенні, необхідний для відновлення здоров'я та працездатності застрахованої особи, визначається лікуючим лікарем та ЛКК і становить не більше, ніж 24 дні. На час перебування застрахованої особи у санаторно-курортному закладі їй надається листок непрацездатності. Відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей здійснюється Фондом соціального страхування України.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами:

(238) 21-4-91, 21-4-43, 21-3-67 – м. Старий Самбір;

(263) 3-21-42 – м. Турка.