ДПС та Держпраці об’єднують зусилля у напрямі протидії використанню незадекларованої праці

ДПС та Держпраці об’єднують зусилля у напрямі протидії використанню незадекларованої праці

Державною податковою службою України в рамках підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство між ДПС та Держпраці узгоджено механізм спільної роботи щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

За яких умов можливо скористатись правом на податкову знижку?

За яких умов можливо скористатись правом на податкову знижку?

СтаросамбірськаДПІнагадує, що громадяни мають право добровільно подати декларацію про майновий стан і доходи для застосування права на податкову знижку за витратами, визначеними ст. 166 Податкового кодексу України.

Чи включаються до складу доходу внесені власні кошти ФОП на розрахунковий рахунок?

Чи включаються до складу доходу внесені власні кошти ФОП на розрахунковий рахунок?

СтаросамбірськаДПІроз’яснює, що відповідно до п. 177.2 ст. 177 Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи - підприємця.      Враховуючи вищевикладене, до складу загального оподатковуваного доходу зараховується виручка, що надійшла фізичній особі - підприємцю як в грошовій, так і в натуральній формі від провадження господарської діяльності, а       саме:      - виручка у вигляді безготівкових грошових коштів, що надійшли на банківський рахунок чи в готівковій формі безпосередньо підприємцю чи його працівникам на місці здійснення розрахунків (в т.ч. відсотки банку);      - виручка в натуральній (негрошовій формі);      - суми штрафів і пені, отримані від інших суб’єктів підприємництва за договорами цивільно-правового характеру за порушення умов договорів та інші доходи, які пов’язані із здійсненням підприємницької діяльності. Таким чином, власні кошти, які фізична особа - підприємець зараховує на розрахунковий розрахунок, не включаються до складу його доходу (виручки у грошовій та натуральній формі).

ГО ВФСТ ,,КОЛОС''

ГО ВФСТ ,,КОЛОС''

Днями із м.Святогірськ Донецької області повернулася команда спортовців Львівщини, де під егідою обласної ГО ВФСТ ,,КОЛОС'' в рамках проєкту ,,Схід і Захід разом!" пройшли відкриті спортивні змагання з декількох видів спорту серед збірних Дніпровської, Донецької, Луганської та Львівської областей. Мала за честь виступати там і наша волейбольна дружина ,,Отамани", яка цьогоріч здобула золоті медалі на І-й Спартакіаді Львівщини серед територіальних громад. Завоювавши почесне ІІ місце, наші хлопці були нагороджені Кубком, срібними медалями та дипломами! З перемогою вас, юні друзі-волейболісти! Нових вам звершень та досягнень! Нових вам висот і визнання!..

Реабілітація за кошти Фонду соціального страхування України

Реабілітація за кошти Фонду соціального страхування України

Шановні страхувальники та застраховані особи, Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області  нагадує, що  постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих  осіб та членів їх сімей після перенесених  захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального  страхування  України.