Хто може звернутися, щоб отримати податкову знижку на навчання дитини

Хто може звернутися, щоб отримати податкову знижку на навчання дитини

Старосамбірська ДПІ звертає увагу, що подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

РРО та/або ПРРО: застосування платниками єдиного податку ІІ-IV груп

РРО та/або ПРРО: застосування платниками єдиного податку ІІ-IV груп

Старосамбірська ДПІ нагадує платникам єдиного податку ІІ-IV груп про норми Податкового кодексу України в частині обов’язку застосування РРО або ПРРО. Зокрема при здійсненні торгівлі через мережу Інтернет. Така категорія платників, при реалізації товарів, в тому числі через мережу Інтернет у разі відправлення товарів поштою за умови післяплати із використанням послуги «накладений платіж», не застосовує РРО та/або ПРРО лише за умови, що обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.            

Практикум по ПРРО в Старосамбірській ДПІ

Практикум по ПРРО в Старосамбірській ДПІ

Днями у Старосамбірській ДПІ було проведено практикум (тренінг) з підприємцями щодо встановлення програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі ­ ПРРО) через Електронний кабінет платника податків.

До уваги страхувальників

До уваги страхувальників

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області інформує страхувальників та застрахованих осіб, що відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я від 01.06.2021 № 1066 „Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки” з червня 2021 деякі заклади охорони здоров’я починають роботу з формування та внесення медичних висновків про тимчасову непрацездатність до Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я згідно з Порядком формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Обіг паперових листків непрацездатності та призначення матеріального забезпечення від Фонду на перехідний період до 01 вересня 2021 року триває. Впровадження е-лікарняних унеможливить обіг фальсифікованих листків непрацездатності. Попередить випадки зловживань у закладах охорони здоров’я при видачі листків непрацездатності, дозволить виключити суб’єктивні помилки при оформленні листків непрацездатності, забезпечить медичних працівників достовірною інформацією згідно зі структурованими довідниками з їх автоматичним оновленням.

Підведено підсумки І (міського) етапу військово-патріотичної гри ,,Сокіл''(,,Джура'')

Підведено підсумки І (міського) етапу військово-патріотичної гри ,,Сокіл''(,,Джура'')

Підведено підсумки І (міського) етапу військово-патріотичної гри ,,Сокіл''(,,Джура''), в якій взяли участь сім роїв ЗЗСО  Хирівської ТГ. У старшій віковій групі перемогу святкував рій ,,Рисі'' (ЗЗСО І-ІІІ ст.